Dýňové recepty

Dýňové recepty

Ahoj, to jsem zase já, Péťa. Vítám Vás u dnešního receptového článku, ve kterém největší roli bude hrát dýně.

DÝŇOVÁ POLÉVKAHokaido

Budeš potřebovat :

  • Zeleninový vývar
  • Dýně Hokaido
  • Cottage
  • Sójová smetana
  • Sůl 
  • Pepř
  • Zázvor
  • Muškátový oříšek
  • Citrón

Postup : 

Dýni pořádně omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky. Ty dáme vařit do zeleninového vývaru. Až bude dýně měkká, ve vývaru ji rozmixujeme. Potom si vezmeme nový hrnec a polévku propasírujeme, aby v ní nebyly kousky dýně. Potom vrátíme zpět na oheň a přidáváme postupně sójovou smetanu, Cottage sýr, kousek zázvoru, který nastrouháme úplně na jemno a kapku citrónové šťávy. Necháme rozpustit Cottage a poté dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Hotovo! :)

DÝŇOVÉ NOKY SE SMETANOVOU OMÁČKOU

Budeš potřebovat :

NOKY

  • Dýně Hokaido
  • Žitná mouka (můžete samozřejmě použít i jinou)
  • Rozemleté ovesné vločky
  • Pepř 
  • Sůl

OMÁČKA

  • Sójová smetana
  • Kuřecí maso
  • Česnek
  • Cibule
  • Pažitka
  • Pórek
  • Koření
  • Majoránka
  • Pepř
  • Sůl

Postup :

NOKY 

Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kusy. Dáme vařit do osolené vody, aby změkla a poté scedíme a necháme pořádně vychladnout. Když je dýně studená, začneme přípravou těsta. Z nejhoršího z dýně sundáme slupku a rozmělníme ji vidličkou. Začneme přisypávat mouku a tvarovat těsto pomocí rukou. Přisypávejte mouku, dokud bude těsto lepit. Nakonec přisypeme i trochu rozemletých ovesných vloček, aby těsto ještě líp drželo. Poté vytvarujeme těsto do dlouhých hadů a nakrájíme na kostičky. Ty potom hodíme do vroucí, osolené vody a čekáme, než se noky uvaří. Doporučuji je vyndat tak 2-3 minuty potom, co všechny vyplují, ale raději jeden vezměte, rozřízněte a koukněte, zda už jsou. Scedíme, propláchneme teplou vodou a můžeme podávat.

NOKY

OMÁČKA

Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, okořeníme a osolíme. Mezitím si na pánvičce na kapce oleje osmahneme cibulku na jemno a dva stroužky česneku vcelku. (ty po uvaření omáčky vyndejte) Přidáme maso a orestujeme ho. Když je maso orestované, zalijeme ho sójovou smetanou, podle hustoty i vodou, přidáme pórek, pažitku a necháme chvilku podusit pod pokličkou. Potom už jen sundáme pokličku, popřípadě necháme trošku vypařit vodu a můžeme podávat.

CONEXFIT

Přidáno 2016-12-02 Od Péťa Elblová Recepty 0 847

Přidat komentářOdpovědět

Kategorie

Poslední komentáře

Žádné komentáře